Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російськомовних українців не можна "купити" питанням мови - Зеленський

  • 06.10.2020, 18:30
  • 1 809

Президент Володимир Зеленський у контексті тези про об'єднання всіх російськомовних у одній державі зазначив, що питання мови та віри розколюють або об'єднують суспільство, а в Україні навколо мови ніхто об'єднуватись не буде

Про це президент Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю виданню Politico Europe, передає ОПУ.

Журналісти видання Politico зазначили у розмові з Зеленським, що білоруський опозиціонер та політв'язень Тихановський був у Криму й висловив підтримку ідеї «русского мира», у якому Україна, Росія та Білорусь мають бути єдиним народом.

Зеленський на це зауважив, що у Кремлі є бажання повернути назад Радянський Союз.

«Завжди є два „слабких місця“, на яких базується інформаційна політика, — це релігія та мова. Ці речі або об'єднують, або розколюють суспільство. Є така політика Російської Федерації. Не лише пан Тихановський, а багато хто говорить, що люди, які розмовляють російською мовою, повинні об'єднатися під єдиною країною», — прокоментував він.

Зеленський зауважив, що Україна — це демократична, ліберальна та унітарна держава.

«Державна мова — українська, але в нас, повірте, є російська мова. Багато людей розмовляють польською, угорською, румунською, болгарською. У нас така багата, велика країна. Навколо мови ніхто не буде об'єднуватися, і це вже казали на початку війни, коли окупували Донбас. Всім здавалося, що, наприклад, у Дніпрі та Дніпропетровській області, де більшість людей розмовляє російською мовою, теж приєднуватимуться до російської політики, до ескалації конфлікту й до розколу в Україні», — додав президент.

Схожі новини