Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Незламна воля: танкіст повернувся на передову після п'яти років полону

  • 05.10.2020, 18:55
  • 757

Командир танка 1-ї окремої танкової бригади ЗСУ Богдан Пантюшенко, який провів майже п’ять років у полоні бойовиків, після звільнення повернувся на передову

Про це він написав у Facebook.

Вже деякий час він перебуває у своєму підрозділі в Донецькій області.

«Загалом все непогано. Щодо бойової підготовки, то можна сказати коротко: отримуємо наказ — гатимо по ворогах. Техніка, звичайно, не найновіших зразків, але справна і готова до застосування, проблем із боєкомплектами та паливно-мастильними матеріалами немає, люди підготовлені», — написав Пантюшенко.

Військовий окремо акцентував увагу на провалі інформаційно-просвітницької кампанії на Донбасі.

За його словами, тут найкраще показують російські федеральні канали та канали з окупованих територій. Українське телебачення «доходить» лише у ясну погоду.

«Патріотичне виховання та просвітництво потребує допомоги. Нагальне питання — держава повинна негайно змінити ситуацію в інфо-, медіапросторі, передусім у південно-східному регіоні», — підсумував він.

Читайте також: До Харкова прибули важкопоранені військові: що приховує штаб ООС

Командир танка 1-ї окремої танкової бригади Богдан Пантюшенко потрапив у полон до терористів так званої «ДНР» у січні 2015 року під час операції біля села Спартак в районі Донецького аеропорту. Окупанти засудили його до 18 років позбавлення волі за нібито підрив моста на дорозі Донецьк — Авдіївка, пише «НВ».

29 грудня 2019 року його було звільнено з полону в межах «великого обміну».

Схожі новини