Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Британія запровадила санкції за будівництво Керчинського мосту

  • 05.10.2020, 10:15
  • 564

Велика Британія услід за Європейським Союзом ввела санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до будівництва мосту до незаконно анексованого Росією Криму

Про це повідомляється на сайті міністерства фінансів країни.

Лондон ввів санкції проти двох фізичних осіб та чотирьох компаній, причетних до зведення мосту.

До списку санкцій потрапили: Олександр Ганов, генеральний директор залізничної компанії «Гранд Сервіс Експрес», що здійснює перевезення до окупованого Криму. У повідомленні зазначається, що Ганов «підтримує приєднання незаконно анексованого Кримського півострова до Росії».

Також до переліку внесено Леоніда Риженькіна, заступника директора з інфраструктурних проєктів компанії «Будгазмонтаж». У британському мінфіні уточнили, що Риженькін з 2015 року керував будівництвом мосту через Керченську протоку (зокрема, його залізничою частиною).

Крім того, під британські санкції потрапили: компанія «Ленпромтранспроект» (брала участь у проєктуванні об’єкта), акціонерне товариство «Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ», Федеральне державне унітарне підприємство «Кримська залізниця» (є оператором мосту), і Кримська перша страхова компанія.

Читайте також: «Російський агент»: США запровадили санкції проти Деркача

Активи, що належать цим особам і структурам, у британській юрисдикції будуть заморожені. Крім того, передбачається відмова від «операцій з коштами або активами, забезпечення до них доступу» особам, які потрапили під санкції (без відсутності ліцензії Управління зі здійснення фінансових санкцій).

Схожі новини