Передплата 2024 ВЗ

Обіцянки-цяцянки: уряд Зеленського вдруге «заморозив» підвищення зарплат освітянам

  • 04.10.2020, 15:24
  • 994

Уряд Зеленського «заморозив» підвищення заробітних плат педагогам, яке передбачене законодавством про освіту

Про це пише у Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголошує — фракція буде вимагати перегляду у бюджеті на наступний рік фінансування для освіти.

«Сьогодні День учителя. А ось і „подарунок“ від влади Зеленського. Зарплати освітян заморожені до січня 2022. Більшість вчителів півтора роки тому повелися на обіцянки про 4000 доларів зарплати й проголосували за Зеленського і слуг», — пише Геращенко.

«Згадую наші важкі зустрічі з педагогічними колективами, коли я надавала чесну інформацію про бачення нашої команди щодо підняття зарплат освітянам, яке ми заклали в законі про освіту і ретельно виконували нашим урядом. Так, на жаль не було економічної можливості збільшити зарплати освітянам швидко і радикально, й ми про це чесно інформували. Але не брехали про 4 тисячі доларів перед виборами і не заморожували мізерні виплати на кілька років після виборів», — зауважує Геращенко.

«Ми будемо боротися за перегляд проєкту бюджету на 21 рік і наполягати на збільшенні зарплат лікарям і вчителям. Ненормально, коли держава дбає тільки про прокурорів, спецслужби і поліцію, будує поліцейську країну», — переконана співголова фракції «Європейська Солідарність».

Постанову Кабінету Міністрів України про замороження зарплат освітянам опублікував народний депутат з «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«Нагадаю, що у статті 61 закону „Про освіту“ прописано, що мінімальний посадовий оклад вчителя повинен становити 3 мінімальних зарплати. Таке підвищення було заплановано з 1 січня 2020 року. Однак восени минулого року уряд Гончарука скасував це рішення, а тепер цей же трюк повторив і прем’єр Шмигаль», — повідомив Гончаренко.

«Федерація профспілок опублікувала відповідну постанову Кабміну, за якою підвищення зарплат вчителям «заморозиться» до 1 січня 2022 року. Пояснюється це «відсутністю неінфляційних джерел фінансування», — зазначив Гончаренко.

«Ця ситуація — ще один приклад того, до яких наслідків приводить дилетантство при владі. І якщо вам почнуть розповідати, що це через коронакризу, то нагадаю ще раз ― рішення „заморожував“ ще перший уряд Зеленського, з якого і почалося падіння економіки. Уряди міняються, але ситуація не змінюється. Бо при владі лишається Зеленський. Відповідальність за всі невиконані обіцянки несе він особисто», — наголосив народний депутат.

Схожі новини