Передплата 2024 «Добрий господар»

Єрмак розкрив план врегулювання конфлікту на Донбасі

  • 04.10.2020, 15:35
  • 2 073

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі й фінальним етапом цього плану є місцеві вибори

«Одне з великих досягнень за цей рік — те, що ні в кого серед наших міжнародних партнерів не виникає питань про українську позицію. І сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. Цей план має в кінці те, чого так чекає український народ, і чого, я сподіваюся, чекають жителі Донбасу, чекають наші військові та їхні родини… У переговорному процесі нам вдалося створити атмосферу, як у Мінську, так і в „Нормандському форматі“, завдяки якій ні в кого не виникає сумнівів щодо нашої позиції, залишилося тільки отримати відповіді від наших візаві», — розповів чиновник в ефірі телеканалу «Україна 24» .

За його словами, план можна доопрацювати, але «інша сторона» повинна визначитися, чи згодна вона на мирне врегулювання.

«Сьогодні ось він, український план, щось там можна уточнити. Якщо ви „за“ — вперед. Його можна чітко окреслити в термінах і закінчити цю війну. Якщо ви [кажете] „ні“ — скажіть голосно про це всім, що ви не хочете припинення війни в Україні. Звісно, фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів на підставі українського закону й Копенгагенської конвенції. Відповідно, при підготовці до цих виборів є певний термін, протягом якого необхідно підготувати [вибори]: демілітаризувати, забезпечити режим безпеки на непідконтрольних територіях», — зазначив Єрмак.

Читайте також: Агент НАБУ заявляє про держзраду Єрмака: причина — зірвана «вагнерівська» операція

Глава ОП додав, що Україна повинна повернути свою територію, забрати контроль над держкордоном і тоді на демілітаризованій зоні на Донбасі пройдуть демократичні вибори.

Схожі новини