Передплата 2024 «Добра кухня»

Армія Азербайджану просувається вперед: під контролем вже 15 сіл

  • 04.10.2020, 12:55
  • 1 853

Протягом суботи, 3 жовтня 2020 року, Азербайджан встановив контроль над важливим населеним пунктом Суґовушан (вірменська назва - Магадіз), а також низкою сіл у зоні збройного протистояння у Нагірному Карабасі

Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджану.

«Завдяки хоробрості наших військ були звільнені від окупації населені пункти Суґовушан і Талиш Тертерського району, село Ашагі Абдуррахманли Фізулинського району, села Мехділі, Чахирли, Ашагі Марал'ян, Шейбей і Гуйджаг Джебраїльського району», — йдеться у пресрелізі азербайджанських військових.

Водночас, за даними Баку, на Суґовушан-Агдеринському напрямку було знищено 4 танки 77-го танкового батальйону збройних сил Вірменії і 3 танка захоплені як трофеї.

Тобто, йдеться про нових 8 сіл, зайнятих Азербайджаном.

У перший день боїв, нагадаємо, Баку заявляв про відвоювання у вірменських сил 7-ми населених пунктів (6 — у першій половині дня, 1 — в другій).

Читайте також: Військовий експерт розкрив деталі конфлікту у Нагірному Карабасі

Також ранком неділі, 4 жовтня, з різних джерел стало відомо про посилений артобстріл вірменською стороною військового аеродрому в Гянджі, другому за розмірами місті Азербайджану, що розташоване на північ від Нагірного Карабаху.

Гянджа є одним з головних плацдармів «контрнаступальної операції» Азербайджану.

«Військовий аеродром Гянджі зник», — заявив прессекретар «президента Арцаха» Ваграм Погосян, чиї слова наводить портал News.am.

«4 жовтня збройні сили Вірменії обстріляли Гянджу», — інформує зі свого боку 1news. az, щоправда, поки що без додаткових подробиць.

Схожі новини