Передплата 2024 ВЗ

У Європі вирує шторм: є загиблі і зниклі безвісти

  • 04.10.2020, 10:15
  • 823

У гірському районі на південному сході Франції та півночі Італії тривають сильні дощі, які викликали затоплення. Через стихію вже загинули двоє людей, а ще принаймні 24 вважаються зниклими безвісти

У ніч на 3 жовтня південний схід Франції накрив потужний шторм «Алекс»; стихія дісталася і до сусідніх північних районів Італії, спричинивши значне підтоплення. Вода зруйнувала мости, заблокувала дороги й знеструмила тисячі будинків, пише Associated Press.

Через стихію в Італії загинув рятувальник; пізніше там знайшли тіло ще одного чоловіка. Загалом 16 людей у країні вважають зниклими безвісти. Більшість із них подорожували на автівках через французько-італійський кордон. Серед них — двоє німців із онуками віком 11 і 6 років.

Читайте також: Десятки вулиць Франківська затопило через сильну зливу

У Франції, довкола південно-східної Ніцци, за 12 годин випала майже річна норма опадів. Вода знищила або суттєво пошкодила понад сотню будинків. За словами прем'єр-міністра Франції Жака Кастекса, принаймні вісьмох людей вважають зниклими безвісти, серед них — двоє рятувальників, яких віднесло водою. Для пошуку й порятунку людей у регіоні направили понад 800 працівників ДСНС і військових. Їм допомагає авіація.

Стихія зачепила і Швейцарію: там закрили частину траси А2, що йде через Альпи, а в одному із селищ на Сході країни евакуювали 13 жителів через підтоплення.

Схожі новини