Передплата 2024 ВЗ

Єрмак пояснив, навіщо Фокіна запросили у ТКГ

  • 04.10.2020, 09:35
  • 899

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що рішення про запрошення в ТКГ першого прем’єра Вітольда Фокіна було колективним. Щоправда, якби він до цього відзначався б скандальними заявами, його ніхто не запрошував би

Про це повідомляє 24 канал.

Єрмак прокоментував призначення Фокіна

Як зауважив очільник ОПУ в ефірі одного з українських телеканалів, рішення про призначення Фокіна ухвалювали з огляду на його політичний досвід.

«Рішення про запрошення ухвалювали з огляду на те, що Фокін народився на Донбасі, пройшов дуже довгий шлях і є достатньо відомим на Донбасі. Плюс він має великий політичний досвід. Тобто було бажання, щоб така людина з таким досвідом та мудрістю стала частиною ТКГ», — зауважив Єрмак.

Читайте також: Фокін образився і звинуватив українців в ейджизмі

Водночас він додав, якби Фокін робив подібні заяви щодо Донбасу раніше, то його б не запрошували до ТКГ.

«Якщо ця позиція стає публічною, то цьому слід надати оцінку, і її було надано», — підкреслив очільник президентського офісу.

Додамо, що Фокін був першим заступником голови української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.

Що заявляв Фокін про Донбас

  • Він, зокрема, пропонував оголосити повну амністію для усіх бойовиків, які воювали на Донбасі. Навіть попри те, що серед них є ті, хто катували та вбивали українських військових та мирних людей.
  • Фокін також наголошував, що після амністії необхідно провести вибори й надати Донбасу особливий статус.
  • Фактично врегулювання ситуації він бачить у тому, щоб виконати усі умови російських окупантів.
  • На ці заяви Фокіна відреагували в Офісі Президента. Там наголосили, що слова політика не відображають офіційної позиції держави.
  • Коли на Фокіна обвалився шквал критики через його заяви, він прокоментував це так: «Якщо прихильники війни бісяться, значить, мої слова потрапили туди, куди треба. Нам треба принести в Україну мир, що ми й збираємося робити».
  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Фокіна з ТКГ. В ОПУ кажуть, що вищезазначені заяви власне й стали причиною звільнення.

Схожі новини