Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вкрай погана": Марина Порошенко оцінила ситуацію у лікарнях Києва

  • 03.10.2020, 17:30
  • 2 214

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко проходить лікування в одній з лікарень

Про це повідомила Марина Порошенко. Вона подякувала всім за підтримку і зауважила, що медики у ситуації пандемії опинились без державного захисту.

«Тепер щодо ситуації в лікарнях Києва — вона вкрай погана. І я знаю про це далеко не у зв’язку з хворобою чоловіка. З самого початку епідемії коронавірусу наш фонд ще навесні переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав сучасні цифрові рентген-апарати і нові апарати ШВЛ, ремонтував пошкоджені прилади», — нагадала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що за пів року з початку пандемії влада жодних висновків не зробила. «І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. У лікарнях не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду „АнтиКовід“ не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ», — констатує Марина Порошенко.

«Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії. Ми розуміємо, що в даних умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати», — говорить Порошенко.

Вона зауважує, що зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. «Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками, обробляйте руки і дотримуйтесь соціальної дистанції», — закликала Марина Порошенко. Вона побажала всім здоров’я.

Схожі новини