Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Революції на граніті» - 30 років: як відзначатимуть у Львові

  • 02.10.2020, 11:10
  • 1 115

«Революція на граніті» – це перший масовий виступ студентів, акція ненасильницької громадянської непокори, що тривала з 2 по 17 жовтня 1990 року

30 років тому, 2 жовтня 1990 року в Києві, на майдані Незалежності акція протесту, яка згодом отримала назву «Революція на граніті». Її організували за ініціативою Української студентської спілки (УСС) та львівського «Студентського братства». Вони ініціювали низку широкомасштабних акцій громадянської непокори.

У Львові до відзначення річниці Революції підготували ряд заходів. Про це йдеться на сторінці Роксолани Шимчук у Фейсбуці.

2 жовтня

13:30 — урочисті збори з нагоди святкувпння 30-річчя «Революції на граніті» у сесійній залі Львівської обласної ради (Львів, вул. Винниченка, 16).

Вечір — святкування по осередках.

3 жовтня

12:00 — служба Божа у храмі Стрітення Господнього. Молебень за учасників революції та поминальна служба. Після — похід на Личаківський та інші цвинтарі, до тих, хто не з нами.

Виставка в головному корпусі Політехніки. Дата і час узгоджується.

Окрім цього, на Львівській Ратуші, Політехніці та ЛНУ ім. Івана Франка вивісять великі банери щодо ювілейної дати. А 15 жовтня відкриють виставку до «Революції на граніті» у музеї визвольної боротьби України.

Схожі новини