Передплата 2024 ВЗ

«З молотка» продадуть частину майна у кам’яницях

Кому місцеві вибори, а мерії — гарячий сезон для продажу на онлайн-аукціоні кам’яниць у центрі Львова: вул. Дорошенка, 6-8, пл. Галицькій, 7, вул. Староєврейській, 7-А та на просп. Свободи, 1/3

Торги «з молотка» відбудуться з 16 по 19 жовтня цього року через систему електронних продажів ProZorro. Про це повідомила журналістці «ВЗ» начальниця управління комунальним майном Львівської міської ради Інна Свистун.

Зокрема, комунальні приміщення на вул. Дорошенка, 6 та 8, площею понад 700 квадратних метрів тривалий час пе­ребувають в оренді майстерні електро­побутових товарів. Це три поверхи істо­ричної будівлі. Стартова ціна — майже 20 мільйонів гривень. У львівській мерії сподіваються, що за лот на Дорошенка вдасться вторгувати ще як мінімум 10 мільйонів гривень.

На проспекті Свободи продають підвал та перший поверх площею 358 «квадратів». За ці приміщення хочуть вторгувати як мінімум 8,4 мільйона гри­вень. На площі Галицькій, 7 (будівля на розі, поруч з пам’ятником королю Да­нилу Галицькому) продають лише пер­ший поверх історичного будинку. Стар­това ціна лота — 18,6 мільйона гривень (приміщення площею майже 103 ква­дратні метри). А найменший за площею лот аукціону — нежитлове приміщен­ня на вул. Староєврейській 7-А (27,4 кв. м). Стартова ціна — 991,2 тис. грн.

«Продаж цих приміщень — не „під вибори“, — прокоментувала для „ВЗ“ Інна Свистун. — Упродовж року ми вже продали „з молотка“ чимало кому­нальних приміщень. Ми не продаємо цілі кам’яниці, лише окремі поверхи та підвал у них. Це звичний етап при­ватизації об’єктів. Сподіваємося по­повнити міську скарбницю на значну суму».

Ріелтор, експерт з нерухомос­ті Михайло Яворський сказав «ВЗ», що стартова вартість лотів відповідає ринковим умовам. Проте є певний ри­зик: через брак покупців аукціон мо­жуть перенести і потім знизити стар­тову ціну…

Схожі новини