Передплата 2024 «Добра кухня»

«У нас коридори вузькі... Нехай вчаться онлайн»

Більшість факультетів Франкового вузу з 1 жовтня пішли на карантин

Ще перед початком навчального року, 31 серпня, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка підписав наказ №О-65 про продовження карантину у навчальному закладі до 31 жовтня 2020 року. Згідно з цим наказом, лекції та практичні заняття проводять у новому форматі.

Тож лекції в університеті проходять в онлайн-режимі, а на практичні заняття студенти ходять у відповідні аудиторії. Академічні заняття мали проводити для окремих груп та з дотриманням усіх про­тиепідемічних заходів.

За словами викладачів, у великих групах навчання проводили в онлайн-режимі, а у малих — у стінах універси­тету. Звісно, викладач у масці, студен­ти — за бажання. Однак вже з 1 жовтня більшість факультетів Франкового вузу, серед яких і факультет журналістики, повністю перейшли на онлайн-форму навчання.

З чим це пов’язано, журналіст «ВЗ» за­питала у декана факультету журналіс­тики, професора Івана Крупського.

— У зв’язку зі збільшенням хворих на коронавірус по всій країні вирішили, щоб убезпечити студентів і викладаць­кий склад від захворювання, краще по­вністю на два тижні перейти на онлайн-навчання.

— То майже всі факультети пере­йшли?

— Кожен декан факультету вирішував особисто. У нас приміщення старе, не­велике за розмірами, коридори вузень­кі, щоб не було скупчення студентів, дав розпорядження про перехід факульте­ту на онлайн-навчання терміном на два тижні.

Схожі новини