Передплатити Підтримати

Гарбузовий сік на зиму: рецепт консервації

На смак гарбузовий сік як розрекламований газований напій, проте набагато корисніший

Гарбуз — справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів для організму, з гарбуза готується безліч смачних страв, крім того, він гарно зберігається протягом усієї зими. Спробуйте приготувати гарбузовий сік з апельсином.

Інгредієнти:

  • 2 кг гарбуза,
  • 2 апельсини,
  • 200 г цукру,
  • 30 г лимонної кислоти.

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння і нарізати на шматочки.
  2. Апельсин ретельно помити і теж розрізати на дрібні шматочки.
  3. З'єднати гарбуз із апельсином, додати трохи води, щоб вона покрила гарбуз, і варити на повільному вогні приблизно 30 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
  4. Протерти пюре з гарбуза через сито, видалити апельсинові кірки.
  5. В отриманий гарбузовий сік додайте цукор, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
  6. Гарбузовий сік перелийте у стерилізовані банки і закатайте.
  7. Закатані банки потрібно перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.