Передплата 2024 «Добра кухня»

Венедіктова "кришує" ще одного "слугу" - ЗМІ

  • 01.10.2020, 13:50
  • 809

Генпрокурорка у липні відмовилась відкрити кримінальне провадження щодо нардепа від "Слуги народу" Павла Халімона

Генпрокурорка Ірина Венедіктова у липні відмовилась відкрити кримінальне провадження щодо нардепа від «Слуги народу» Павла Халімона, якого підозрюють у хабарництві. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми».

21 липня до НАБУ звернувся агробізнесмен Олег Дмитренко із заявою щодо можливого вчинення злочину нардепом Халімоном.

Він повідомив, що має аудіозаписи розмови з депутатом і його довіреною особою, підприємцем Сергієм Селютіним.

На записах Халімон і Селютін пропонували Дмитренку вирішення проблем з правоохоронцями та сприятливі умови для ведення аграрного бізнесу у Чернігівській області в обмін на 40 млн грн.

Зустрічі та телефонні дзвінки з даними пропозиціями відбувались упродовж липня.

«Під час розмов використовувалась завуальована термінологія — «титульний лист», «ксерокопія», «пакет документів», «10 відсотків від документів», — заявляють журналісти.

Халімон у коментарі «Схемам» підтвердив факт цих зустрічей та дзвінків. Але заявив, що грошей не вимагав, а хабар йому пропонував сам заявник Дмитренко.

22 липня детективи НАБУ звернулись до генпрокурорки Ірини Венедіктової з проханням розпочати кримінальне провадження проти депутата. Але отримали відмову.

Дмитренко розповів журналістам, що з того часу Халімон та Селютін перестали виходити із ним на зв'язок.

За словами бізнесмена, одна із зустрічей відбулася 15 липня в Офісі президента, на ній були присутні Халімон та його однопартієць Андрій Мотовиловець.

Нардепи запевняли, що під час тої зустрічі вони обговорювали доведення до банкрутства держпідприємства «Івківці» на Чернігівщині, з яким за контрактами веде бізнес ексдепутат Дмитренко.

Схожі новини