Передплата 2024 «Добра кухня»

«Він ніде не брав участі, про його позицію ніхто не знав»: Кравчук про Фокіна

  • 01.10.2020, 12:50
  • 815

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів подробиці звільнення Вітольда Фокіна з ТКГ

В інтерв'ю ТСН Кравчук заявив, що про позицію Фокіна заздалегідь ніхто не знав

«Знали чи не знали, що така позиція Вітольда Павловича? Ну, а хто її міг знати, якщо він ніде не брав участі у таких політичних дебатах, ви його що бачила десь на телешоу до цього… Тобто визначити його позицію, я не знаю, могли чи не могли», — вважає Кравчук.

Він виправдовує слова Фокіна про те, що нібито немає війни між Україною і Росією, «тривалою відсутністю в інформаційно-політичному просторі». Він також припускає, що Фокін міг зробити скандальну заяву на емоціях.

У той же час Кравчук називає Фокіна «досвідченою і сумлінною» людиною, але розуміє, чому його висловлювання викликали обурення.

«Ми не звинувачували ні в чому Вітольда Павловича, а просто сказали, що ситуація склалася така, що він має сам визначитися зі своєю позицією, як бути далі. Ми не робили якихось звинувачень і не висували радикальних пропозицій. Але точно сказали, що Вітольд Павлович повинен сам визначити свої подальші дії, своє перебування делегації. Президент видав указ про його виведення з числа членів делегації і звільнив з посади глави делегації «, — сказав Кравчук.

На уточнювальне запитання, чи Фокін сам попросив Володимира Зеленського звільнити його, Кравчук пояснив, що з ним говорив він сам, а також голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«З Вітольдом Павловичем по-перше говорив я, тому що я його давно знаю і не хочу, щоб ситуація, яка склалася, була неточною… Я також зрозумів Вітольда Павловича, що він хоче сам це питання вирішити, не доводячи до якогось адміністративного сплеску. Я знаю, що з ним спілкувався і глава ОПУ Андрій Єрмак. Я не знаю, про що вони говорили, але знаю, що спілкувалися. І я думаю, що наша заява, мається на увазі заява делегації, і позиція самого Андрія Єрмака, він її також оприлюднив, це дало підстави або матеріали для того, щоб президент вирішив це питання указом», — заявив голова української делегації в ТГК.

Схожі новини