Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна підтримала одну зі сторін у війні за Карабах

  • 30.09.2020, 14:55
  • 1 124

Зважаючи на ситуацію у Нагірному Карабасі Україна і надалі підтримуватиме територіальну цілісність Азербайджану в його конфлікті з Вірменією

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 30 вересня. Він зазначив, що напередодні розмовляв щодо цього питання зі своїм азербайджанським колегою.

«Одним із наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як він підтримував нашу в міжнародно визнаних кордонах. Цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним», — запевнив глава МЗС.

Він підкреслив, що нині найголовніше — запобігти подальшому розпалюванню конфлікту та припинити кровопролиття.

Кулеба додав, що вже поспілкувався про це з міністром закордонних справ Азербайджану. Крім того, за його словами, українське МЗС веде перемовини з іноземними партнерами, щоб мати скоординовану позицію щодо ситуації в Нагірному Карабасі.

«Наша позиція дуже чітка: війна — це завжди горе, жертви і руйнування. І ми щиро жалкуємо, що зараз на Кавказі відбуваються ці події. Нинішня ситуація красномовно свідчить про те, що так звані заморожені конфлікти у будь-який момент можуть вибухнути, це осередки нестабільності в Європі. І міжнародна спільнота має відповідним чином ставитися до їхнього врегулювання», — підсумував Кулеба.

Читайте також: Військовий експерт розкрив деталі конфлікту у Нагірному Карабасі

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ України висловили занепокоєння щодо загострення відносин між Вірменією та Азербайджаном та закликали сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту.

Схожі новини