Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ДБР спростовує інформацію про відмову двигуна у Ан-26

  • 30.09.2020, 13:15
  • 654

У Державному бюро розслідувань заявили, що інформація про відмову лівого двигуна Ан-26, який зазнав аварії під Харковом, не відповідає дійсності

Про це повідомляє керівник ГСУ ДБР Максим Борчаковський, передає «Інтерфакс-Україна».

«Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, що взагалі відмовив двигун, не відповідає дійсності».

Разом з тим Борчаковський сказав, що всі ці обставини встановлюються в ході технічного розслідування головною інспекцією Міноборони.

Читайте також: Двигуни були зношені: зринули документи про стан літака Ан-26

Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та відразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба — всього 27 людей.

За даними РНБО, падіння військового літака у Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту.

На місці авіакатастрофи знайшли тіла 25 загиблих. Ще одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні).

За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, імовірно, зачепився крилом за землю.

Схожі новини