Передплата 2024 «Добра кухня»

Чехія хоче оголосити надзвичайний стан через рестарт епідемії

  • 30.09.2020, 11:35
  • 925

Новий міністр охорони здоров’я Чеської Республіки Роман Примула винесе на розгляд уряду пропозицію щодо введення надзвичайного стану в зв’язку з поширенням коронавірусу

Питання буде розглянуто на засіданні уряду в середу, повідомляє «Укрінформ».

Примула вже анонсував обмеження кількості людей на зібраннях до 10−20 осіб та перехід середніх шкіл на дистанційне навчання (ВНЗ у багатьох містах уже працюють у такому режимі).

Навесні Чехія вже жила в умовах надзвичайного стану із суворими обмеженнями. Серед іншого республіка закрила кордони з усіма сусідніми країнами. Сам Примула, який тоді був заступником міністра, пропонував закрити кордони на два роки. Наразі ситуація виглядає інакше — сусіди оголосили Чехію регіоном ризику.

Читайте також: Польща знову посилює карантин, але не по всій країні

Кількість нових випадків інфікування коронавірусом у суботу становила 1 983, неділю — 1 306. Це рекордні показники за вихідні з початку епідемії (зазвичай на вихідні нових випадків менше через меншу кількість тестів). Загалом з 1 березня, коли в Чехії офіційно був підтверджений перший випадок зараження Covid-19, зафіксовано 64 597 інфікованих людей.

Схожі новини