Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Фокін має піти з ТКГ", - Єрмак

  • 30.09.2020, 09:33
  • 773

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в ТКГ Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи

Про це Єрмак написав на своїй сторінці у Facebook.

Єрмак відреагував на слова Фокіна про те, ніби він не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією: «Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ».

«Так, у нас триває війна, в якій Росія — сторона конфлікту, а не спостерігач. І саме через це, а також через анексію Криму Захід застосував проти Росії санкції.

Ми наполягаємо на повній деокупації і поверненні усіх наших територій, що тільки і може означати відновлення справжнього миру. Росія повинна піти з нашої землі, забравши усе своє — армію, озброєні формування, військову техніку, окупаційні структури. А ще було б непогано, якби Росія забрала ще й свої дипломатичні пастки, у які потрапили представники України у попередні роки, та з якими ми сьогодні змушені розбиратися…

Тристороння контактна група не ухвалює жодних рішень, а є логістичним майданчиком для узгодження деталей та домовленостей, які досягаються лідерами «Нормандського формату». Усі принципові рішення ухвалюються тільки президентом і парламентом та урядом.

Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ".

Читайте також: «Проти лому нема прийому»: Фокін про вимоги РФ щодо Донбасу

Нагадаємо, на засіданні 29 вересня комітет заслухав першого заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна.

Він заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу.

Фокіна запросили на засідання комітету через заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона «деморалізує противника».

За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Фокіна мерзотником та закликав відправити «знову на пенсію».

Схожі новини