Передплата 2024 «Добра кухня»

Десятки загиблих і поранених: Вірменія і Азербайджан продовжують бойові дії

  • 29.09.2020, 19:30
  • 851

Вірменія і Азербайджан повідомляють про десятки убитих і сотні поранених з обох сторін під час бойових дій в Нагірному Карабаху

Про це передає «Європейська правда».

Єреван офіційно визнав загибель 84 вірменських військових і близько 200 поранених, з яких 120 лікуються, а решта вже повернулися до лав збройних сил.

Прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці в Facebook повідомила, що вірменська армія за третій день конфлікту знищила п'ять танків і чотири БТРи азербайджанської армії, додавши, що «противник зазнав великих втрат у живій силі».

Азербайджан не наводить офіційну інформацію про втрати серед своїх військовослужбовців. Міноборони країни повідомило про запеклі бої в ніч на вівторок в зоні конфлікту.

«У ніч на 29 вересня тривали бої уздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона здійснила контратаки у Фізулі-Джабраільському і Агдере-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби», — заявили азербайджанські військові.

Третій день бойових дій супроводжувався і новими жертвами серед цивільного населення. МЗС Вірменії повідомив про першу смерть на території країни — мирний житель, за даними відомства, був убитий в результаті нападу азербайджанців в місті Варденіс, більш ніж в 20 км від Нагірного Карабаху.

Міноборони Вірменії також заявило, що в місті загорівся цивільний вірменський автобус, підбитий азербайджанським безпілотником. Невідомо, чи були загиблі під час цього інциденту.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що з неділі в результаті обстрілу з боку вірмен загинули 10 мирних жителів.

Схожі новини