Передплата 2024 ВЗ

Між Вірменією та Азербайджаном можлива повномасштабна війна - аналітик

  • 29.09.2020, 14:50
  • 639

У конфлікт можуть втрутитися сильні міжнародні гравці, вважає експерт

Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі може закінчитися як припиненням бойових дій під тиском міжнародних гравців, так і розростанням до масштабної війни.

Таку думку в ефірі каналу «Україна 24» висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник.

«Будемо сподіватися, що до Третьої світової війни не дійде, це найгірший сценарій. Але два варіанти розвитку подій дуже ймовірні. Один — це інтенсивне втручання сильних міжнародних партнерів, в першу чергу, Росії, США, Європи, і примус ворогуючих сторін до перемир'я», — зазначив він.

Другий варіант, за словами Мельника, можливий у тому випадку, якщо спроби мирного врегулювання будуть невдалими або буде деструктивне втручання ззовні. Це переростання ситуації в широкомасштабний конфлікт.

«Не так, як зараз відбувається між Азербайджаном і Нагірним Карабахом, а саме між Азербайджаном і Вірменією, і тоді це кардинально впливає на розстановку сил. На сьогодні я б оцінював шанси (реалізації першого або другого сценарію — ред.) приблизно 50 на 50», — підсумував експерт.

Схожі новини