Передплата 2024 ВЗ

Климпуш-Цинцадзе: Зеленський перейшов до євро-імітації і бере експрес-курси з авторитаризму у Януковича та Лукашенка

  • 29.09.2020, 12:57
  • 677

Влада Зеленського втрачає довіру і всередині країни, і серед міжнародних партнерів

Про це з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат України, голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона наголосила, що Зеленський дедалі більше скочується в авторитаризм, концентруючи контроль над всіма гілками влади, це ставить під загрозу місцеві вибори зокрема і європейську перспективу нашої держави загалом.

«ЄС — не банкомат і не благодійна організація. Так кажуть нашій владі європейці. І навіть видозмінюючи потім цю фразу, наголошують на тому, що власне допомога може бути тільки в обмін на реформи, а не надається за гарні очі», — нагадала Климпуш-Цинцадзе про заяви після візиту в Україну Верховного Представника Є С із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля.

«Європейці кажуть, що їм потрібна стабільна, демократична, заможна Україна, а не олігархічна, некорупційна держава без верховенства права. Європейці роблять останню спробу закликати сьогоднішніх керманичів одуматися, тому що вони вже бачать, що європейська інтеграція завершилася, а залишилася тільки євроімітація і гарна міна при поганій грі», — іронізує Климпуш-Цинцадзе.

«Розквітли олігархізм, розквітли правовий беспредел і окрилився реванш. Влада втратила головне, на чому грунтуються стосунки з цивілізованим світом, втратила довіру. Вам не вірять, і не вірять у ваше бажання реально збудувати європейську демократичну цивілізовану державу. Вірогідність отримання траншів від МВФ, Світового банку, ЄС вже мінімальна, а це знищить економіку України, це вдарить по всім нашим громадянам», — застерігає вона.

«Ви обіцяли людям на виборах холодильник замість цінностей, люди не отримали ані холодильника, ані цінностей. Ви зрадили тих, хто віддав своє життя за європейські цінності і за європейське майбутнє. І це початок вашого кінця. І ви вже це побачите на місцевих виборах», — прогнозує Климпуш-Цинцадзе.

«Від „Європейської Солідарності“ я нагадую вам, що Україна це не серіал і не гра в монополію, що люди насправді живуть, вмирають, надіються, прагнуть, мріють і страждають, а ви думаєте, що люди такі, якими можна керувати за допомогою грального кубика. Досить вже знущатися над людьми», — закликала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що Офіс президента сьогодні має тотальний контроль над законодавчою, виконавчою владою, над правоохоронною системою, над судами, і принцип розподілу влади взагалі похований сьогодні в Україні.

«Невже всього цього не досить для того, щоб так звані ваші реформи ви нарешті втілили в життя? Ви не можете виграти вибори чесно, то ви взяли експрес-курси у Януковича і Лукашенка? Ви пускаєте пил в очі українцям. І це не та країна мрії, яку обіцяв збудувати президент Зеленський», — наголосила представниця «ЄС».

Вона також звернулася до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із вимогою поставити на голосування питання про створення ТСК по «вагнергейту».

«Петиція про розслідування справи „вагнерівців“, про створення ТСК щодо можливої державної зради набрала понад 25 тис голосів. Ви зобов’язані згідно регламенту сьогодні поставити її на повне обговорення. Сподіваємося, що ви будете поважати регламент, так як цим дуже пишаєтеся», — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини