Передплата 2024 «Добрий господар»

Екскерівника ДСНС Одещини звинувачують у службовій недбалості, яка спричинила загибель понад 30 людей

  • 29.09.2020, 12:30
  • 645

До суду направлено обвинувальний акт, посадовця звинувачують у службовій недбалості

Стосовно екскерівника ДержНС Одеської області до суду направлено обвинувальний акт. Чиновника звинувачують у службовій недбалості, яка спричинила загибель понад 30 людей, повідомляє пресслужба ДБР.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків та службової недбалості колишнього чиновника, який був відповідальним за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, протягом 2019 року на території Одеси сталося три масштабні пожежі, в яких загинули люди», — йдеться в повідомленні.

Йдеться про пожежу в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров'я, під час якої загинуло 8 громадян, про пожежу в готелі «Токіо Стар» (загинуло 9 осіб) і про пожежу в Одеському економічному коледжі (16 загиблих).

У ДБР додали, що внаслідок систематичного неналежного виконання керівником ДержНС Одеської області своїх службових обов'язків у 2019 році на території м. Одеса сталося 3 пожежі, які призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі 33 осіб та заподіяння матеріальної шкоди в особливо великому розмірі в сумі 4 млн 907 тис. 589 грн.

28 вересня 2020 року обвинувальний акт стосовно чиновника було направлено до суду. Екскерівник звинувачується у службовій недбалості (ч.2 ст. 367 КК України). Йому загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі.

Схожі новини