Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Холодильники та тренажери: Мінʼюст змінив правила розпорядку в СІЗО

  • 29.09.2020, 11:50
  • 624

Мін’юст переглянув перелік продуктів, предметів першої необхідності та речей, які ув’язнені та засуджені можуть отримувати в посилках, купувати у крамницях слідчих ізоляторів та зберігати при собі

Міністерство юстиції змінило правила внутрішнього розпорядку в слідчих ізоляторах. Зокрема, вони стосуються переліку продуктів у посилках ув’язненим та користування технікою. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, Мін’юст переглянув перелік продуктів, предметів першої необхідності та речей, які ув’язнені та засуджені можуть отримувати в посилках, купувати у крамницях слідчих ізоляторів та зберігати при собі. Що саме змінюється, не називають.

Окрім того, у СІЗО дозволять користуватись холодильниками із загальним об’ємом до 280 літрів, а в установах виконання покарань — мультиварками.

У прогулянкових двориках радять встановити столи для настільного тенісу, вело-, кардіо- та силові тренажери. Для неповнолітніх у прогулянкових двориках рекомендують додатково обладнувати майданчики для гри у мініфутбол, баскетбол, волейбол тощо.

Також медикам, які приходять до затриманих чи увʼязнених фіксувати побої та тілесні ушкодження, дозволили проносити із собою відеореєстратори, а адвокатам — ноутбуки та планшети з клавіатурою.

Схожі новини