Передплата 2024 «Добра кухня»

Скандальний «слуга» Юрченко заявив, що не складатиме мандату

  • 29.09.2020, 10:50
  • 718

У своєму відеозверненні Олександр Юрченко заявив, що три мільйони гривень застави внесли "небайдужі люди"

Підозрюваний у хабарництві народний депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко виклав у Фейсбуці відеозвернення, в якому заявив, що «не отримував неправомірної вигоди».

«Жодної неправомірної вигоди я не отримував, ні в кого нічого не вимагав та не спонукав нікого до надання мені грошових коштів», — заявив він та додав, що «обшуки проходили з численною кількістю порушень, під час них не було знайдено нічого». «Слуга» заявив, що справа вигідна «сміттєвій мафії та „упаковщикам“, які отримують мільйони доларів від того, що в Україні не функціонує законодавча база, яка б регулювала поводження з відходами».

Через 2 тижні після скандалу підозрюваний у хабарництві народний депутат від «Слуга народу» Олександр Юрченко вийшов також до журналістів біля Верховної Ради та зазначив, що гроші на заставу дали: «Небайдужі люди, які переймаються проблемами Київщини».

«Іде досудове розслідування, є закони, які не дозволяють розголошувати таємницю слідства. Я доведу всім, що ці кримінальні провадження… я до них не причетний», — сказав нардеп.

На запитання «Чому ви мовчали щойно НАБУ оприлюднило відео? Тільки зараз почали виправдальні заяви казати» «слуга» відповів:

«На той момент я не був ознайомлений з підозрою, ні з матеріалами, які додавалися до клопотання про взяття під варту. Коли я ознайомився разом з юристами — я можу давати якусь оцінку».

На запитання журналістів, чи буде Олександр Юрченко складати мандат, нардеп відповів, що — ні. Відео опублікував журналіст Ян Доброносов.

Схожі новини