Передплата 2024 ВЗ

Хто не боїться холоду? В Антарктику на роботу потрібні професіонали

  • 28.09.2020, 13:10
  • 726

Розпочався набір на наступну експедицію

Національний антарктичний науковий центр МОН оголосив конкурс з відбору команди 26-ї УАЕ. Документи приймають до 12 жовтня 2020-го., йдеться на сайті центру

Переможці проводитимуть наукові дослідження або забезпечуватимуть життєдіяльність станції «Академік Вернадський» в Антарктиді впродовж року: з весни 2021-го до весни 2022 р.

Традиційно до 26-ї УАЕ шукають 12 учасників: 7 науковців, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв’язку. Вчені мають працювати за такими напрямами досліджень: геологічні та геофізичні науки, фізичні науки та науки про життя.

«26-та Українська антарктична експедиція є свого роду ювілейною, адже 2021-го ми відзначатимемо 25 років з часу підняття прапору України на колишній британській станції „Фарадей“, яка тепер має назву „Академік Вернадський“. Зважаючи на пандемію COVID-19, під час відбору майбутніх полярників та полярниць особлива увага приділятиметься фізичному та психологічному здоров’ю кандидатів», — зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Загалом відбір матиме 4 етапи:

  1. Подання документів на розгляд — до 12 жовтня 2020 р. включно;
  2. Подання додаткових документів у разі проходження попереднього відбору — до 26 жовтня 2020 р. включно;
  3. Фахова співбесіда, медична комісія та психологічне тестування;
  4. Колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір до експедиції.

Докладніше з вимогами до кожного фахівця, умовами конкурсу, рівнем оплати праці та соціальними гарантіями можна ознайомитися в офіційному оголошенні на сайті Національного антарктичного наукового центру www.uac.gov.ua

Схожі новини