Передплата 2024 «Добрий господар»

«Чорні скриньки» з Ан-26 вціліли, їх почали розшифровувати

  • 28.09.2020, 12:10
  • 818

Інформація на самописцях збережена

Бортові самописці або так звані «чорні скриньки» з літака Ан-26, що впав під Харковом, вціліли, вони у задовільному стані. Фахівці вже почали їх розшифровувати. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

За його словами, інформація на самописцях збережена. Їх вже вилучили та 27 вересня авіаційні експерти під контролем Держбюро розслідувань розпочали їх розшифровувати. Це триватиме приблизно 3−5 днів.

Уруський також додав, що уламки літака Ан-26Ш зібрали та перевезли на територію військової частини А4104 у Чугуєві, де вони перебувають під цілодобовою охороною ДБР. Далі фахівці максимально зберуть літак у початковий стан.

Також вдалося встановити контакт з 20 родинами загиблих курсантів. До Харкова вже прибули 17 з них. Частину розмістили в готелі Міністерства оборони, ще частина — живуть у родичів в місті.

Для родин організували безкоштовне харчування, забезпечили їх автотранспортом та супроводом. З ними також ведуть психологічну роботу. Сьогодні в родичів загиблих візьмуть забір зразків для аналізу ДНК, щоб провести ідентифікацію тіл.

Схожі новини