Передплата 2024 ВЗ

Нагірний Карабах: лідери Азербайджану та Вірменії прокоментували ситуацію

  • 27.09.2020, 18:15
  • 912

В Азербайджані заявили, що мають намір покінчити з проблемою в Нагірному Карабасі. Водночас у Вірменії будуть розглядати питання визнання незалежності Карабаху

Президент Азербайджану Ільхам Алієв відзначив, що Баку не погодиться на часткове рішення конфлікту, передає «Інтерфакс».

«Я багато разів говорив і хочу сказати сьогодні, що ми повинні вирішити це питання так, щоб народ Азербайджану був задоволений цим. Ми повинні відновити історичну справедливість. Ми повинні зробити це для відновлення територіальної цілісності Азербайджану», — зазначив він.

Алієв додав, що він не допустить створення другої «вірменської держави» на азербайджанській землі.

Водночас прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що визнання незалежності Нагірного Карабаху перебуває на порядку денному уряду, передає ТАСС.

«Так, ми повинні розглянути питання визнання незалежності Арцаха (Нагірного Карабаху — Ред.), в нашому плані є таке питання. Ми повинні дуже серйозно це обговорити. Ми розглядаємо всі сценарії розвитку подій», — сказав він.

Також він закликав міжнародне співтовариство застосувати всі важелі, щоб «утримати Туреччину від втручання в конфлікт, що остаточно дестабілізує ситуацію».

«Агресивна поведінка Туреччини дає серйозний привід для занепокоєння. Подібна позиція загрожує катастрофічними наслідками для Південного Кавказу та суміжних регіонів», — підкреслив Пашинян.

За його словами, «авторитарний режим Алієва знову оголосив війну вірменському народу».

«Сьогодні зранку Азербайджан знову влаштував широкомасштабні провокації. Є жертви і поранені, зокрема серед мирного населення. Застосовуючи важке озброєння, противник атакує позиції Армії оборони «Республіки Арцах"(вірменська назва Нагорного Карабаху — Ред.) в усіх напрямках», — повідомив прем'єр-міністр Вірменії.

Нагадаємо, 27 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану спалахнув новий конфлікт, в Нагірному Карабаху поновились бої. Уряди Вірменії і невизнаного Карабаху оголосили військовий стан.

Схожі новини