Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Просто сиділа в авто: вагітна білоруска втратила дитину через побиття силовиками

  • 27.09.2020, 17:35
  • 933

Вагітну мешканку білоруського Гродно Карину Малиновську жорстко затримали правоохоронці. Її звинуватили в тому, що вона нібито є однією з координаторів протестів. У відділку її кілька разів вдарили, зокрема в живіт. Залякували і вчасно не надали медичну допомогу. Через це жінка втратила дитину

Видання «Народна воля» повідомляє, що Карину Малиновську затримали ще 11 серпня. Вона розмовляла по телефону у своїй машині, коли до автомобіля підійшли 3 чоловіків, відкрили двері і почали вимагали, щоб жінка вийшла. Карину відвезли до Ленінського районного відділку міліції.

«Завели до кабінету, там було багато міліціонерів. Зайшли ще двоє, один був у балаклаві. Другий, в цивільному, вдарив по шиї так, що я одразу ж впала на підлогу», — розповіла Малиновська.

Читайте також: Інавгурація Лукашенка розлютила білорусів: почалися стихійні протести

Правоохоронці вимагали підписати протокол й погрожували, що відправлять у в'язницю її маму та відберуть 1,5-річну доньку. Потім міліціонер ще раз вдарив жінку, вже у живіт. Малиновська кричала, що вагітна, але силовики відмовилися викликати швидку.

Однак згодом до жінки таки привели лікарку, яка працює у відділку. Врешті, затриману відвезли у міську лікарню. Там її вагітність підтвердили, крім цього — діагностували розрив кисти.

Медики наполягали залишити Карину в лікарні, але силовики спочатку відвезли її назад у відділок, а потім кинули за ґрати. Коли у жінки почалася лихоманка, її знову відвезли у лікарню. Там Малиновську прооперували. Після цього жінка дізналася, що втратила дитину.

Нагадаємо, 26 вересня в Білорусі поновилися акції протестів. У центрі Мінську силовики перекрили підходи до пам'ятника Перемоги перед жіночою акцією-репетицією народної інавгурації Світлани Тихановської.

Схожі новини