Передплата 2024 ВЗ

У Китаї масово вакцинують людей неперевіреним препаратом

  • 27.09.2020, 10:35
  • 677

У Китаї десятки тисяч людей вже отримали щеплення від коронавірусу попри те, що безпека та ефективність вакцини досі не доведені

Про це УНН повідомляє з посиланням на матеріал «Голосу Америки».

Всесвітня організація охорони здоров'я у липні підтримала намір Китаю вакцинувати певні категорії людей в час, коли ще триває третя фаза клінічних випробувань вакцини, — повідомляють у Пекіні.

«Після 29 червня ми проконсультувалися з офісом ВООЗ у Китаї і отримали підтримку та розуміння з боку ВООЗ», — заявив представник Національної комісії з охорони здоров'я Китаю Чен Чонвей.

Першими, хто отримав вакцину, стали люди з категорій підвищеного ризику, а також медичний персонал та особи, які працюють у прикордонній зоні.

Вакцинування людей неперевіреним препаратом шокувало експертів медичної галузі по всьому світу, пише у своїй статті американське видання The New York Times.

Читайте також: Скоро в аптеках: в кінці року з’явиться китайська вакцина від коронавірусу

Утім, асистентка генерального директора ВООЗ Маріанджела Сімао повідомила виданню Reuters, що країни мають автономію у використанні медичних препаратів в надзвичайних ситуаціях.

Раніше цього місяця головна науковиця ВООЗ Сумія Сумінатан заявила, що надзвичайний дозвіл на використання вакцини від коронавірусу є «тимчасовим рішенням». Довготривале рішення, за її словами, буде ухвалене після завершення третьої фази випробування вакцини.

Схожі новини