Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Анексія Криму та агресія на Донбасі загрожують глобальній безпеці", - Левен

  • 27.09.2020, 09:35
  • 650

Прем'єр Королівства Швеція Стефан Левен заявив, що незаконна анексія Росією Криму та її агресія на сході України загрожують глобальній безпеці

Про це він сказав під час свого виступу в форматі відеозвернення на Генасамблеї ООН. Воно транслювалося на сайті організації, передає Укрінформ.

«Незаконна анексія Росією Криму та Севастополя й агресія на Сході України є серйозними порушеннями міжнародного права і кидають виклик глобальній безпеці, викликають людські страждання», — зазначив глава шведського уряду.

Він нагадав, що Європейський Союз чітко заявляє про необхідність імплементації Мінських домовленостей щодо українського Донбасу.

Читайте також: «Людство не засвоїло уроків історії»: Зеленський виступив в ООН

Крім цього, шведський прем'єр підкреслив, що його країна в 2021 році прийме на себе головування в Організації з безпеки та співпраці в Європі, де головним пріоритетом буде «робота над врегулюванням конфліктів».

«Європейський порядок у контексті безпеки має виконуватися, а не переглядатися», — вказав Левен.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський в своєму відеовиступі для ООН з нагоди 75-ї річниці створення організації заявив, що анексія Криму та війна на Донбасі схожі на спроби Росії повернутися до розподілу сфер впливу, що свого часу стало причиною Другої світової війни.

Схожі новини