Передплатити Підтримати

Смачно та ситно: як приготувати крем-суп із пельменями

Суп із пельменями – це не тільки неймовірно смачно, а ще й доволі ситно. Такий ароматний і наваристий суп може бути чудовим варіантом першої страви для святкової вечері

Цибулевий крем-суп з пельменями

Для пельменів

  • Борошно — 2−3 ст.
  • Молоко — 0,5 ст.
  • Вода — 0,5 ст.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Фарш м’ясний (змішаний) — 800 г.
  • Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.
  • Соєвий соус — 3 ст. л.
  • Соус устричний — 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Олія рослинна

Для крему-супу

  • Бульйон — 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершки (10%) — 50 мл.
  • Кріп — 0,5 пучка
  • Цибуля зелена — 0,5 пучка
  • Сіль — за смаком
  • Олія рослинна — 1 ст. л.

Насамперед слід приготувати пельмені. З м'яса зрізати всі плівки та сухожилля. Перекрутити його на м'ясорубці. Цибулю очистити і теж перекрутити. Додати яйце, соєвий та устричний соуси. Вимішати фарш, за потреби досолити.

Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати на 30 хвилин у холодильник. Діставши тісто з холодильника, наліпити пельменів.

Читайте також: А на десерт — вівсяний пиріг з яблуками! Низькокалорійний рецепт від кулінарів

Далі обсмажити на рослинній олії порізану великими кубиками цибулю. Додати борошно та обсмажити до золотистого кольору.

Влити бульйон, посолити. Варити 10−15 хвилин до загустіння. Додати зелень. Проварити 5 хвилин. Потім пюрирувати й розвести суп вершками до потрібної консистенції.

Тим часом окремо відварити пельмені. Налити в тарілку крем-суп, викласти пельмені та прикрасити страву зеленню.