Передплатити Підтримати

Американські вчені дізналися, хто найчастіше помирає від COVID-19

Згідно із дослідженнями, проведеними спеціалістами Медичної школи при Бостонському університеті, вірогідність померти від COVID-19 вище у людей, які мають низький рівень вітаміну D у крові

У статті, короткий реферат якої опублікувало наукове видання Plos One, мова йде про конкретний зв`язок між вітаміном D та ступенем важкості стану інфікованих.

Дослідивши результати аналізу крові і перебіг хвороби 235 пацієнтів із коронавірусом, вчені встановили, що нормальний рівень вітаміну D був лише у 9,7% померлих старше 40-а років, тоді як у 20% жертв ковіду зафіксували дефіцит цього вітаміну.

Читайте також: Радіотерапія вбиває коронавірус — дослідження

Таким чином, на думку вчених, результат їхнього дослідження повністю підтверджує висновки, зроблені раніше британськими медиками на основі вивчення смертності у 20 європейських країнах: вітамін D сприяє формуванню імунної відповіді на ковід і за достатньої його наявності у крові людини може запобігати розвитку гострих респіраторних захворювань і системних патологій.