Передплата 2024 «Добра кухня»

На Івано-Франківщині понад 120 людей постраждали внаслідок гострої кишкової інфекції

  • 25.09.2020, 16:50
  • 718

З них 50 осіб госпіталізовані

Про це у п'ятницю, 25 вересня, повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я МОЗ України на своїй сторінці у Facebook.

«За інформацією Івано-Франківського обласного лабцентру, за медичною допомогою звернулись 124 особи, які постраждали внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції (ГКІ)», — йдеться в повідомленні. За даними ЦГЗ, фахівцями лабораторного центру відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Тривають протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування.

В ЦГЗ нагадують, що ГКІ можуть призвести до серйозних ускладнень (зневоднення, інфекційно-токсичний шок). Зазвичай їх викликають бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею, водою через контаміновані предмети побуту тощо. «Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі», — зазначається в повідомленні

Схожі новини