Передплата 2024 ВЗ

Санкції проти РФ треба посилювати: заступник секретаря РНБО Кривонос

  • 25.09.2020, 09:30
  • 696

Він назвав дуже важливим створення міжнародної Кримської платформи, яка порушить  питання про деокупацію Кримського півострова

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос впевнений, що співпраця з міжнародними партнерами має привести до посилення санкцій проти Росії.

Про це Кривонос заявив у програмі «Насправді: Крим» на телеканалі ДОМ

За його словами, Україна не може на даному етапі вирішувати проблеми силовим методом і вести війну на два фронти, навіть законно повертаючи свої землі.

«Тому завдання номер один — продовжувати активно співпрацювати зі світовими лідерами, порушувати питання щодо санкцій проти Російської Федерації, виводити Росію цими санкціями на такий рівень, що питання стане — або вони віддадуть Крим, або вони залишаться „без штанів“, умовно кажучи, і це головне. Плюс паралельно посилювати всередині країни її обороноздатність, яка дасть можливість при необхідності діяти силовими методами», — заявив він.

Він назвав дуже важливим створення міжнародної Кримської платформи і об'єднання людей, які порушують на рівні світової спільноти питання про деокупацію Кримського півострова.

«Росія з самого початку після окупації Криму почала відводити в сторону і світове співтовариство, і безпосередньо керівництво України від цієї проблеми. Забудьте про неї, у вас є проблема — спочатку вирішіть питання з Донбасом. Це звичайна ідеологічна маніпуляція — визначення помилкових пріоритетів і орієнтирів. Давайте ви дивіться туди, а про це забудьте, вирішуйте це питання. Таким чином це відбувається і на рівні світової спільноти. Тому вони акцентують питання щодо вирішення питання на Донбасі — про Крим зовсім мовчать. Хоча питання Криму стоїть на одному щаблі з питанням закінчення війни на Донбасі», — заявив Кривонос.

Схожі новини