Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стартує Меморіал Ярослава Пастернака

25 вересня у приміщенні Львівської обласної дитячо-юнацької школи (ЛОДЮСШ, вул. Уласа Самчука, 8) стар­тує XVІІ турнір з баскетболу серед дівчат та юнаків, при­свячений пам’яті колишнього заввідділом спорту газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака (1958 – 2004)

Цього року через пандемію коронавірусу турнір пройде без глядачів і згідно з сучас­ними санітарно-епідеміоло­гічними вимогами.

Ярослав Пастернак назавжди залишився у пам’яті всіх, хто його знав, справжнім професіоналом своєї справи та дотеп­ною, веселою людиною, яка за­вжди намагалася йти назустріч людям. Ярослав Іванович бага­то приділяв уваги проблемам масових видів спорту, зокрема, баскетболу та футболу. Відомий український журналіст також був подвижником аматорського та дитячо-юнацького спорту.

Через коронавірус на турнір не зможуть завітати багаторіч­ні учасники Меморіалу з Польщі та Словаччини. Тож цього року змагання мають статус все-українських і у турнірі братимуть участь вісім команд юнаків та ді­вчат 2008−2009 р.н. За кубки та медалі змагатимуться юнаки Рівненської ОДЮСШ, Ужгоро­да, ЛОДЮСШ-1 та ЛОДЮСШ-2. Серед дівчат призи Меморіа­лу розіграють команди Рівнен­ської ОДЮСШ, ДЮСШ «Соко­ляни» (Сокаль), ЛОДЮСШ-1 та ЛОДЮСШ-2.

Долучилися до організа­ції та проведення цих змагань ЛОДЮСШ та Зеновій Курса — багаторічний ініціатор, душа турніру та друг Ярослава Пас­тернака. До речі, учасники перших Меморіалів Ярослава Пастернака нині вже з успіхом підкоряють спортивні вершини і у дорослих змаганнях найви­щого рівня.

Так тримати і надалі!

Схожі новини