Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Конференц-туризм Львова потрохи виходить в офлайн

На підтримку конференцій з міського бюджету виділено мільйон гривень – по 25 тисяч гривень одному організатору

Карантин неабияк вдарив по діловому туризму міста Лева. Минулих років бюджет Львова заробляв на конференціях та ділових заходах міжнародного та вітчизняного рівня мільйони доларів. За статистикою, один учасник конференції витрачає на день 138 доларів. У березні цього року, коли оголосили карантин, усі ділові заходи скасували і відклали до кращих часів. Деякі конференції проводили у режимі онлайн, але у Ратуші кажуть: для міста та готельної сфери це не приносить жодних фінансових надходжень. Тож виконавчий комітет Львівської міської ради виділив з міської скарбниці мільйон гривень для підтримки місцевого конференц-туризму.

По 25 тисяч гривень отримає кожен організатор, який до кін­ця цього року та у 2021 році буде проводити у Львові конференції Всеукраїнського рівня. За опти­містичними прогнозами, конфе­ренц-туризм Львова почне від­родження з жовтня цього року. Мета такого рішення виконавчо­го комітету — нарешті вивести кон­ференц-індустрію із зони онлайну в офлайн. Про це повідомив для «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань розвитку Ан­дрій Москаленко.

«Ми створили грантовий фонд у розмірі мільйона гривень, який буде розподілятись на підтримку різних конференцій, — каже чинов­ник. — Тим, хто буде залучати кон­ференції до нашого міста, нада­ватимемо інші бонуси: знижки від готелів на оренду залів для конфе­ренцій, знижки на харчування. Де­які готелі даватимуть зали без­коштовно — за умови поселення делегатів. Будуть спеціальні умо­ви на поселення: дві ночі за ціною однієї. Ще один бонус для делега­тів конференцій — оглядова екскур­сія по місту».

А тим часом…

До 30 вересня цього року у мерії приймають заявки від кан­дидатів на звання Почесного амбасадора Львова (це впли­вова людина, яка своїм іме­нем, репутацією та діловими зв’язками зможе залучати у місто конференції). Наразі за­явки подали десять львів’ян… Як сказав «ВЗ» директор Львів­ського конференц-бюро Андрій Павлів, цьогоріч планують об­рати дванадцять амбасадорів, торік було вісім.

«Цього року буде шостий від­бір кандидатів на це звання. Протягом п’яти років ми зна­йшли 45 амбасадорів», — додав пан Андрій.

Схожі новини