Передплата 2024 «Добра кухня»

Помилкова атака: у РФ під час навчань випадково збили літак

  • 23.09.2020, 15:15
  • 761

У Тверській області (Росія) у вівторок, 22 вересня, розбився військовий винищувач Су-30. Катастрофа трапилася під час проведення планового навчально-тренувального польоту

Як повідомляє Інтерфакс, в Західному військовому окрузі розповіли, що екіпаж встиг катапультуватися. Льотчиків вже евакуювали на аеродром базування.

Оскільки літак впав у лісистій місцевості, то на землі ніяких руйнувань немає. Для встановлення причин і обставин події до місця катастрофи направили комісію Західного військового округу.

Пізніше з'ясувалося, що причиною катастрофи Су-30 стала помилкова атака екіпажем Су-35 — замість фотовистрілу він вдарив з головного калібру.

Читайте також: Балтійські країни б'ють на сполох: літак РФ без дозволу перетнув повітряні кордони Естонії

Нагадаємо, на навчаннях «Кавказ-2020» російські військові спалили власну військову техніку. На кадрах видно, як охоплену вогнем бойову машину намагаються відбуксирувати з посадки, де трапилася надзвичайна подія.

А на навчаннях в Астраханській області солдати РФ вистрілили протитанковою ракетою з ПЗРК «Конкурс» по власному танку Т-90А на ходу.

Крім того, 26 серпня під час військових навчань на полігоні Ашулук в Астраханській області впала ракета російського ракетного комплексу С-400 «Тріумф».

Схожі новини