Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Злив Цемаха за 40 мільйонів: спливли нові скандальні дані про Єрмака

  • 23.09.2020, 13:35
  • 1 802

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак нібито взяв хабар від росіян у розмірі близько 40 мільйонів доларів за відстоювання інтересів РФ та допомогу у звільненні свідка у справі MH-17 Володимира Цемаха

Про це йдеться в матеріалі журналістки-розслідувачки Любові Величко, опублікованому у вівторок, 22 вересня, у виданні «Новинарня».

За її словами, спецслужби Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії, які входять до Міжнародної слідчої групи, захотіли з'ясувати, чому Єрмак не хотів переносити передачу Цемаха Росії з вересня 2019 року на грудень.

Слідчі розраховували, що в такому разі змогли б встигнути витягнути зізнання з терориста «ДНР». Журналістка заявила, що австралійській розвідці нібито вдалося встановити причину такої позиції Єрмака.

Читайте також: Агент НАБУ заявляє про держзраду Єрмака: причина — зірвана «вагнерівська» операція

«Андрій Єрмак орієнтовно в липні 2019 отримав від росіян хабар, який обчислюється в десятках мільйонів доларів (близько $ 40 млн) — за відстоювання інтересів РФ в Україні, зокрема — і в питанні обміну Цемаха», — привела Величко слова анонімного співробітника спецслужб Австралії.

Також розслідувачка повідомила, що батько Єрмака Борис раніше працював у Головному розвідувальному управлінні Російської Федерації, а мати глави ОП також є уродженкою Росії.

Схожі новини