Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін заявив, що Навальний сам отруївся "Новачком"

  • 23.09.2020, 10:55
  • 854

Президент Росії Володимир Путін під час розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що російський опозиціонер Олексій Навальний міг сам прийняти отруту з групи "Новачок"

Про це повідомила Le Monde. Видання посилалося на власні джерела інформації про бесіду двох лідерів.

Телефонна розмова Путіна і Макрона відбулася 14 вересня за ініціативи французької сторони.

Макрон повідомив Путіну, що французькі фахівці підтвердили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Він також зазначив, що таку отруту не можуть використовувати приватні організації, тому необхідні офіційні пояснення.

Путін же назвав Навального «простим порушником спокою в інтернеті» і заявив, що він раніше вже нібито інсценував своє нездужання. Також, за словами президента РФ, Фонд боротьби з корупцією, заснований опозиціонером, нібито шантажував депутатів і чиновників.

Путін також сказав, що «Новачок» має простіший склад, ніж стверджувалося раніше. Він запропонував перевірити версію про інцидент із Навальним у Латвії, де нібито живе один із розробників «Новачка».

Читайте також: «Новачок» вже був в готелі Томську, де жив Навальний

Макрон, за даними видання, негайно відкинув «латвійський слід» і можливість того, що Навальний отруївся сам.

На засіданні Генасамблеї ООН 22 вересня Макрон першим торкнувся теми отруєння Навального і закликав Росію пролити світло на те, що з ним трапилося.

Пізніше Навальний відповів Путіну на таку заяву. Він з іронією зазначив, що ця версія «заслуговує найпильнішого вивчення». Також він опублікував своє фото, на якому видно шрам на шиї від трахеостомії — операція для забезпечення повітря в дихальні шляхи.

«Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішої вивчення. Зварив на кухні „Новачок“. Тихо сьорбнув із фляжки в літаку. Впав в кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами так, аби вони відкидали всі пропозиції МОЗ відвезти мене на лікування в Німеччину», — зазначив політик з іронією.

Він додав, що кінцевою метою його «хитрого плану» було «померти в омській лікарні».

Схожі новини