Передплата 2024 «Добра кухня»

Відому сепаратистку допустили до виборів мера Слов'янська

  • 23.09.2020, 08:35
  • 768

Ексмер Слов'янська Неля Штепа, яку звинувачують у сепаратизмі, знову балотується на посаду міського голови. Її вже зареєстрували кандидатом

Про це політикиня повідомила у Facebook.

«Рідні мої, тепер офіційно, я є кандидатом на посаду Слов’янського міського голови від Партії Миру та Розвитку! Нас з Вами чекає перемога! Разом ми зробимо Слов’янськ гідним, гарним і комфортним містом! Тільки вперед!», — написала вона, додавши до допису фото посвідчення.

Нагадаємо, Неля Штепа — колишній мер Слов’янська (2010 — 2014 рр.). Вона була заарештована 13 липня 2014 року.

Політикині інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258−3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Спершу суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згодом запобіжний захід було змінено на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Суд у справі Штепи досі триває.

Читайте також: Ексмерка Слов'янська Штепа відсудила в України 3600 євро компенсації

Нагадаємо, Штепа від початку року анонсувала свою участь у майбутніх місцевих виборах. Так у січні 2020 року Штепа заявила в ефірі слов’янського телеканалу S-plus, що встигне подати свою кандидатуру і її «нікуди не зачинять».

У серпні Штепа повідомила, що очолила слов’янський осередок однієї з політсил.

Згідно з даними з відкритих реєстрів, «Партія Миру та Розвитку», кандидатом від якої є Неля Штепа, донедавна мала назву «Опозиційний блок — Партія Миру та Розвитку».

У червні 2019 року ця політсила разом з партіями «Опозиційний блок», «Відродження», «Довіряй Ділам», «Наші» уклала Меморандум єдності опозиційних сил про спільну участь у парламентських виборах.

Схожі новини