Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Боррель назвав декілька умов для надання фінансової допомоги Україні

  • 22.09.2020, 19:55
  • 700

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий надати Україні допомогу у розмірі 1,2 млрд євро для боротьби з COVID-кризою

Про це Боррель заявив під час брифінгу в Києві.

Як відомо, у вівторок, 22 вересня, голова дипломатії Є С Жозеп Боррель вперше приїхав до України з офіційним візитом. У рамках візиту Боррель зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та головою міноборони Андрієм Тараном.

За підсумками зустрічі з головою МЗС Боррель проінформував, що ЄС готовий надати країні фінансову допомогу за певних умов.

«Ми також готові надати 1,2 млрд макрофінансової допомоги для розв’язання проблем, пов’язаних з економічним спадом, що був спричинений коронавірусною пандемією. Але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і також виконати всі ті вимоги, що стосуються посилення верховенства права в Україні», — сказав він.

Читайте також: Політики вигадали, як Україні не сплачувати борги. Але є одне «але»

Також Боррель нагадав, що Україна вже отримала допомогу для боротьби з пандемією.

«Ми надали безпрецедентну підтримку Україні для боротьби з пандемією. Це майже 200 млн євро. Це найбільша фінансова допомога, яка була надана нашим східним партнерам», — наголосив він.

Крім того, Боррель поінформував щодо намірів за кілька днів відвідати Схід України разом з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем для того, щоб ознайомитися з ситуацією на кордоні.

Схожі новини