Передплата 2024 ВЗ

"На вихід!": нардепи збирають підписи за відставку Фокіна з ТКГ

  • 22.09.2020, 17:55
  • 776

Народні депутати фракції "Голос" підготували звернення до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Роман Лозинський у Facebook.

«Фокіну пора „на вихід“! Ми з депутатами „Голосу“ ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ. Вітольд Фокін вже давно не боїться називати бойовиків так званих Д/ЛНР „повстанцями“, виступає за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО — але і всього Донбасу, а також за створення „міжнародного тимчасового уряду“ на суверенній території України. Подібні заяви є неприйнятними та шкідницькими», — зазначив Лозинський.

За його словами, заяви Фокіна демонструють його «повне нерозуміння причинно-наслідкових зв’язків початку російсько-української війни та відвертий дрейф у бік Росії, рівно як і перебування під повним впливом московської пропаганди».

Читайте також: У всьому винна мова: Фокін розлютив українців черговою заявою

Лозинський зауважив, що фракція «Голос» готує звернення до президента України з вимогою звільнити Фокіна з посади першого заступника голови делегації України у Тристоронній контактній групі.

«Переконаний, що Україні не потрібен ще один лобіст інтересів РФ на переговорах у Мінську. А парламент має реагувати на заяви представників української делегації у ТКГ, які підважують цілісність української позиції на перемовинах і ставлять під сумнів принципові для України моменти. Закликаю колег з усіх фракцій підписатися під цим запитом до президента України і надати принципову оцінку висловлюванням пана Фокіна на посаді заступника голови делегації», — наголосив він.

Схожі новини