Передплата 2024 ВЗ

Тимошенко, ймовірно, вивела $16,5 млн через Латвію, – ЗМІ

  • 22.09.2020, 11:28
  • 1 268

Колишній президент України Віктор Янукович, близькі до нього бізнесмен Сергій Курченко і політтехнолог Пол Манафорт, олігарх Дмитро Фірташ і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, ймовірно, користувалися послугами латвійських банків при виведенні або відмиванні коштів

Про це повідомляє некомерційна організація Re: Baltica (Балтійський центр журналістських розслідувань) із посиланням на документи з досьє FinCEN — пишуть «Букви».

Re:Baltica є членом Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), який у неділю опублікував дані про нелегальні банківські операції по всьому світі.

Згідно з документами FinCEN, колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко могла вивести гроші з нашої країни. Частина коштів, можливо, була виведена через Латвію.

Так, у 2016 році неназваний банк повідомив FinCEN про декілька офшорних компаній, які могли мати відношення до Тимошенко і переказів великих сум до Канади.

Дві із зазначених банком компаній — Ringatta Project Ltd. та Woodmark Sales Inc. — відкрили рахунки в латвійському «ПриватБанку». У період з березня по грудень 2014 року (невдовзі після виходу Тимошенко на свободу в Україні) на ці рахунки були відправлені і отримані перекази на суму майже $ 16,5 млн.

Як зазначає Re: Baltica, при пошуку інформації про ці компанії виявилося, що в реальності вони ніколи не існували. Обидві зареєстровані в Белізі, але жодної діяльності не ведуть.

На запит Re: Baltica про зв’язок Тимошенко з Ringatta Project Ltd. та Woodmark Sales Inc. у пресслужбі партії «Батьківщина» не відповіли.

Схожі новини