Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Детективи виявили в автівці Юрченка пістолет

  • 21.09.2020, 19:30
  • 887

А він сам в суді заявляє про тиск і наклеп на себе

Народний депутат Олександр Юрченко, виключений із владної фракції «Слуга народу» і підозрюваний у хабарництві, в суді з обрання йому запобіжного заходу заявив, що жодного відношення до матеріалів справи не має, ніяких коштів не брав і нікого не підбурював, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Три скликання поспіль не ухвалюється закон про поводження з відходами. Ми розуміємо, скільки мільйонів доларів заробляють ті, хто працює в тіньовій стороні — упаковщики і так далі», — зазначив Юрченко, коментуючи причини своєї підозри.

«Вони почали чинити провокації і тиск. Зробили все для того, щоб зробити наклеп і надалі тиснути», — додав він.

Юрченко зазначив, що має на утриманні дружину і двох дітей, але проживає в квартирі сам. На уточнювальне запитання судді депутат відповів, що близько двох місяців. Автомобіля, за словами Юрченка, він не має, лише орендує авто.

В автомобілі народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка детективи Національного антикорупційного бюро України виявили пістолет. Про це заявив прокурор під час засідання щодо обрання запобіжного заходу Юрченку.

Так, за словами прокурора, 16 вересня пістолет лежав на пасажирському сидінні автомобіля Lexus LX470, що знаходився біля будинку батьків Юрченка у Броварському районі на Київщині, повідомляє УНН.

«Під час огляду автомобіля було встановлено скрізь скло, що на пасажирському сидінні знаходився предмет, схожий на зброю — пістолет та мобільний телефон… Відомостей щодо отримання вогнепальної зброї або реєстрації пристрою для відстрілу гумових куль у дозвільній системі за Юрченком зареєстровано не було», — розповів прокурор.

Співробітники НАБУ не могли провести обшук в автомобілі, адже на той момент не мали дозволу суду. Після надання дозволу детективи НАБУ провели обшук, проте зброї та телефону вже не було.

Схожі новини