Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Діджиталізація для найповажніших: пенсійний фонд запустив сервіс та додаток

  • 21.09.2020, 18:32
  • 876

Сервіс дозволяє завчасно надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію

Пенсійний фонд запровадив сервіс автоматичного призначення пенсії та запустив мобільний додаток. Сервіс дозволяє завчасно надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію. Відповідну заяву українці зможуть заповнити ще до досягнення пенсійного віку.

Зробити це пропонують через сайт ПФУ або мобільний додаток «Пенсійний фонд» за допомогою кваліфікованого електронного підпису, пише «Точка доступу».

Для цього на вебпорталі Фонду необхідно:

  • авторизуватися;
  • заповнити заяву;
  • додати скановані копії документів;
  • підписати заяву кваліфікованим електронним підписом та надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.

Потім користувач отримає інформацію про дату призначення та розмір пенсії смс-повідомленням, в особистому кабінеті на порталі ПФУ або через мобільний застосунок.

Таким чином, пенсія призначатиметься автоматично, щойно користувач досягне пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатися та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду.

Додаток «Пенсійний фонд» надає доступ до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ з мобільних пристроїв.
Через додаток можна подавати заяви про автоматичне призначення пенсії та допризначення, отримувати довідки та дистанційні консультації, подавати звернення та записуватися на прийом до територіальних органів ПФУ.

Oкpім цьoгo, на сервісі є iнфopмaцiя пpo стaж і заробітну плату, a тaкoж розміщені електроннa тpудoвa книжкa, свідоцтво соціaльного стрaхувaння тa інші документи

Схожі новини