Передплата 2024 ВЗ

Про Навального вже забули? Німеччина хоче допомогти Росії з новим газовим проєктом

  • 19.09.2020, 18:55
  • 782

Уряд Німеччини розглядає можливість фінансування нового газового проекту Росії, незважаючи на скандал з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального

Про це йдеться в публікації німецького журналу Der Spiegel. За інформацією видання, французьке експортно-кредитне агентство Euler Hermes може взяти участь у фінансуванні проєкту вартістю $ 21 млрд зі зрідження природного газу «Арктик СПГ-2» в Сибіру. В якості постачальника технологій названо німецький концерн Linde.

«Згідно з документом, Euler Hermes має забезпечити фінансування витрат на «Арктик СПГ-2"в розмірі $ 300 млн. Зрідженням природного газу на Гиданському півострові на півночі Сибіру і його транспортуванням мають намір займатися російський енергетичний концерн «Новатек», французька компанія Total, а також китайські і японські підприємства.

Компанія Linde трапляється в документі кілька разів. Німецьке підприємство повинно буде поставити технологію для скраплення газу", — йдеться в статті.

Однак остаточної інформації про те, що фінансування виділено, поки не ухвалено. Der Spiegel окремо відзначив, що це відбувається на тлі конфлікту навколо справи Навального і газогону «Північний потік-2».

«Наразі „Арктик СПГ-2“ є найбільшим в російській історії проєктом зі зрідження природного газу. Його будівництво вже розпочато; початок експлуатації планується в 2023 році», — повідомив Der Spiegel.

Читайте також: «Заради економіки»: німецький політик закликав скасувати санкції проти Росії

Нагадаємо, 7 травня Польща отримала всі необхідні дозволи для прокладання газопроводу Baltic Pipe після схвалення будівництва Швецією.

У травні 2020 року розпочалося будівництво газопроводу Baltic Pipe, який по дну Балтійського моря з'єднає норвезькі родовища в Північному морі з Польщею через Данію. Це зміцнить незалежність її та України від постачання з Росії.

Схожі новини