Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент дозволив йти на вибори без довідки про судимість

  • 19.09.2020, 16:35
  • 763

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що скасовує обов'язковість під час процедури реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах надавати у виборчкоми т.зв. "довідки про судимість"

Відповідна інформація з'явилася в картці законопроєкту № 3995 на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт був повернутий з підписом глави держави 18 вересня.

Як повідомлялося, 15 вересня Верховна Рада спростила процедуру реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах, скасувавши необхідність надавати у виборчкоми т.зв. «довідки про судимість».

Читайте також: Про судимість чи її відсутність кандидат у депутати має написати в автобіографії

За відповідний законопроєкт № 3995 «Про внесення змін до Виборчого кодексу України Про спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах» проголосувало за основу і в цілому відповідно 317 і 325 народних депутатів.

Згідно з ухваленим законопроектом, з розділу XXXVII «Висування і реєстрація кандидатів на місцевих виборах» з ст. 222 «Умови реєстрації кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 і більше тисяч)» вилучається норма про необхідність надавати до виборчих комісій довідку про наявність чи відсутність судимості, видану уповноваженим органом після початку виборчого процесу.

Схожі новини