Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Ігнорування та цькування наших захисників - це сьогоднішні реалії"

  • 19.09.2020, 13:41
  • 669

Розбудова Збройних сил не є в пріоритеті нинішньої влади

Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час обласної партійної конференції у Вінниці. Він підкреслив — про це свідчить і скорочення витрат на армію у проєкті бюджету наступного року, і наказ про запровадження штрафів за вогонь у відповідь, який вчора оприлюднили у ЗМІ.

«Вимушені визнати — ця влада не любить армію. І мова йде не лише про те, що вона скоротила видатки на армію України, а передусім про той наказ, який вийшов вчора. Влада збирається штрафувати воїна, який відкриває вогонь у відповідь на обстріли окупанта, і навіть не соромляться. Вони кажуть, що це за їх розумінням є шлях до миру», — обурився Порошенко.

Натомість, наголошує п’ятий Президент, у Зеленського збільшують фінансування силових органів, які дедалі частіше в ручному режимі використовуються для переслідування опозиції, волонтерів і патріотів.

«На армію і на солдата в них грошей немає, а на силові структури є. На 40 відсотків зросли видатки на ДБР. Чому зросли видатки? Бо їх дуже люблять, а люблять тому, що вони встановили світовий рекорд Гіннеса — проти Петра Порошенка порушено 58 кримінальних справ, найбільше в світі. За Мінські угоди, Керченську протоку, наказ про контрнаступ, оборону Донецької і Луганської областей, призначення керівників військових формувань», — перераховує Порошенко.

Він зауважив, що таким чином влада підриває позиції України у міжнародних судах. «Вони порушили кримінальні справи за кляузами Коломойського, його кліки, Януковича і заступників голови його адміністрації, які зараз очолюють разом із його адвокатами силові структури», — констатує Порошенко.

Він наголосив, що останні півтора роки були непростими для всіх патріотів-державників — про це свідчать кримінальні справи проти Софії Федини і Марусі Звіробій, а також жорстоке побиття в’язня Кремля Володимира Балуха, який зараз бореться за життя.

«Ігнорування та цькування наших захисників — це реалії сьогоднішнього життя», — резюмує лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини