Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Без цього не буде миру": Фокін знову твердить про загальну амністію

  • 19.09.2020, 08:13
  • 533

Заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін заявив, що необхідно "оголосити загальну амністію"

Про це він заявив в ефірі «Українського радіо».

Великим досягненням теперішньої влади Фокін вважає режим тиші на Донбасі.

«Як написано в комплексних заходах із вирішення конфлікту на Сході, треба почати по-справжньому розведення військ, не імітувати діяльність. А розводити по всьому фронту, треба відводити важку військову техніку, а далі — не можна розраховувати на мир навіть у віддаленій перспективі, якщо не оголосити загальну амністію», — зауважив він.

За його словами, неможливо буде провести вибіркову амністію. Водночас Фокін додав, що це не означає, що необхідно помилувати злочинців, ґвалтівників і вбивць.

Читайте також: Донбас — віддати, вбивць — амністувати: Фокін зробив скандальну заяву

«Як ви уявляєте вибіркову амністію? Очистили ми землю від окупантів, Донбас український і кордон взятий під контроль нашими прикордонниками. Як робити далі? Починати шукати злочинців серед військових? Їх близько 250−300 тис. Адже, ніде, ніяким чином я не казав, що треба помилувати злочинців, які ґвалтували, вбивали, знущалися, помилувати садистів, які фотографували свої злочини. Звичайно, ні. І у моєму виступі так і написано: «Було багато злочинів, які мають бути розслідувані, і винні мають понести кару, але сьогодні, щоб припинити війну — моя позиція — не держави, не ТКГ, а моя особиста — треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів Донбасу, а краще всього Донбасу», — зазначив Фокін.

Нагадаємо, онучка Вітольда Фокіна заявила, що вона особисто познайомила його з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який включив експрем'єра до складу ТКГ по Донбасу.

Згодом, заступник голови української делегації у ТКГ з урегулювання конфлікту на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що не пам’ятає, як і коли саме онучка Марія познайомила його з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.